Droom wordt nachtmerrie in ‘Ik vertrek uit Vlaanderen’: “Als ik dit had geweten, had ik het nooit gedaan”

 

 ©  VTM 2

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen volgen de camera’s van Ik vertrek uit Vlaanderen de familie Van de Velde naar Oostenrijk. Zij kochten hun droompand in de bergen, maar kwamen al snel in een nachtmerrie terecht.

Eline Debie

Het was de droom van Sam en Lieve om een gastenverblijf uit te baten in de Oostenrijkse bergen. Dus verlieten ze Lembeke voor Hochrindl-Kegel, een populair wandel- en skigebied. Daar vond de familie hun droompand: Sonnenhof is een domein met een groot huis en acht appartementen, perfect geschikt om uit te baten als gastenverblijf na een grondige renovatie.

Bedrogen

Maar al snel beginnen er lijken uit de kast te vallen. De elektriciteit in het pand is vreselijk verouderd, er ligt amper isolatie en de balkons zijn onveilig. Bovendien gooit de buurvrouw roet in het eten waardoor de parking niet kan verhard worden. En zo gaat het nog wel even door. “We kochten een gebouw dat we niet mogen uitbaten als gastenverblijf”, aldus Sam en Lieve. “We voelen ons bedrogen door de makelaar. Tegen elkaar grapten we dat ons dit nooit ging overkomen, een huis zonder vergunningen en met elektriciteitsproblemen kopen.”

Het gezin roept de hulp van een advocaat in, die hen de harde realiteit meedeelt. Ze zullen naar de rechtbank moeten stappen en dat kan hen makkelijk zo’n 20.000 euro kosten.

Het nieuwe seizoen van ‘Ik vertrek uit Vlaanderen’ is vanaf maandag 8 november te zien op VTM 2.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie