Goed nieuws voor Tim Merlier en co? Zeven kansen voor sprinters in Giro 2022

 

 ©  AFP

Raar maar waar, de presentatie van de Ronde van Italië 2022 gebeurt op vijf verschillende dagen. Vorige woensdag maakten de organisatoren de startplaats bekend, deze week stellen ze het volledige parcours voor. Maandag werden de ritten voor sprinters voorgesteld.

Jonas Withouck

LEES OOK.Ronde van Italië start in 2022 met drie ritten in Boedapest

In de Giro van 2022 zullen de sprinters zeven keer aan zet zijn. De eerste twee sprintetappes liggen in Hongarije: zowel de eerste als de derde etappe is spek voor de bek van sprinters. “Het is een Giro vol mogelijkheden voor de sprinters”, zei de Italiaanse sprinter Elia Viviani “De eerste etappe zal misschien wel voor sprinters zijn met goede klimmersbenen. Maar ik wil zelf proberen om opnieuw etappes te winnen.” Viviani keert na twee seizoenen bij Cofidis volgend seizoen terug naar Ineos.

In de vorige Ronde van Italië won onze landgenoot Tim Merlier van Alpecin-Fenix de tweede etappe van Stupinigi naar Novara. In de zevende etappe werd Merlier nog derde, maar na de tiende dag moest hij opgeven. Het wordt uitkijken met wie Alpecin-Fenix volgend jaar naar de Giro trekt, want ook Jasper Philipsen is gebrand op sprintzeges in grote rondes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Giro d'Italia/Ronde van Italië

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie