EDUGO Lochristi schittert op de fluodag van XIU

De klas van EDUGO waar u in het verkeer niet kan naastkijken © edugolo

Lochristi -

Hard trappen in fluo om gezien te worden in het verkeer. Negen leerlingen en de sportieve directeur Dimitri Van Hoecke van EDUGO Lochristi deden het dinsdag in een fietschallenge tegen vier andere provincies. Organisator XIU had een reuzenbadeend voor Kathy Deweweire, de mama van de betreurde Nikita Everaert die begin 2018 met de fiets omkwam, onderweg naar dezelfde school in Lochristi.

School en verkeer, het zal in Lochristi altijd voor de treurige link zorgen met Nikita die, in de fleur van haar jonge leven, het slachtoffer werd van een tragisch ongeval aan het kruispunt naar de R4 in Oostakker. (lees verder onder de foto’s)

 © edugolo

 © edugolo

 © edugolo

Haar mama Kathy was gisteren op de challenge van EDUGO Lochristi de stille getuige van hoe verwoestend verkeer kan zijn. Zichtbaar zijn kan alleen maar meer bijdragen om verkeersleed te voorkomen, dat is ook de missie van XIU die onder meer in Vlaamse scholen uitgedragen wordt, op een ludieke manier. (lees verder onder de foto)

 © edugolo

Fluo fietschallenge

Zoveel mogelijk leerlingen van EDUGO hulden zich gisteren in fluo, en het sportiefste team van de school reed zich op de fietsstand in de (natuurlijk) fluotent het snot voor de ogen gedurende één kilometer. Heule,Ternat, Mechelen en Hasselt waren de vertegenwoordigers van de andere Vlaamse provincies in de uitdaging. Leerlingen en toevallige omstaanders – onder meer van de dinsdagmarkt – moedigden de fietsers aan om gezien te worden op het initiatief van XIU. Leerlingen van 6 STW zullen later dit schooljaar de missie ook uitdragen naar de jongsten op EDUGO Lochristi.

 © edugolo

 ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus