Opvallende beelden: reizigers duwen tram zélf weer in de sporen in Antwerpen

Niet alleen op Antwerpse Ring was er woensdagochtend veel hinder, ook het tramverkeer liep er in het honderd. Door een ontspoorde tram en problemen met de bovenleiding kon de halte Linkeroever een tijdlang niet worden bediend. Intussen rijdt alles weer, nadat reizigers de tram zélf weer in de sporen hadden geduwd.

“Het gaat om een lichte ontsporing”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerster van De Lijn. “Door een incident moest een tram op Linkeroever een stukje achteruit rijden. Hierbij is het achterste van de tram uit de sporen gewipt.”

Bij het achteruitrijden stond de wissel verkeerd en werd de tram naar een spoor zonder bovenleiding geleid. De tram kwam zo zonder stroom te zitten en blokkeerde de sporen. Het personeel van De Lijn duwde samen met enkele inzittenden de tram weer in de sporen, zodat hij opnieuw stroom kon nemen.

Probleem met bovenleiding

Op datzelfde moment kampte De Lijn ook problemen met de bovenleiding, waardoor de halte Linkeroever een tijdlang niet bediend kon worden. Tramlijnen 3, 5, 9 en 15 werden omgeleid. Door de moeilijke verkeerssituatie in Antwerpen konden pendelbussen niet worden ingezet.

De bovenleiding was rond half negen weer in orde en de tramlijnen kunnen hun normale reisweg weer vervolgen. Enkel tram 3 rijdt voorlopig nog tot Linkeroever, niet tot Zwijndrecht. (nelo)

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie