Eén woord in één gratis sms versturen en bijna zeker van een job

Interimbureau Randstad is op zoek naar nieuwe contacttracers. 

Interimbureau Randstad is op zoek naar nieuwe contacttracers. ©  BART DEWAELE

Het uitzendkantoor Randstad zoekt 560 contacttracers die de contacten van coronapatiënten moeten nagaan. 59 van die mensen kunnen in Mechelen aan de slag. Geïnteresseerden kunnen gewoon een sms sturen.

Het is alle hens aan dek in deze vierde coronagolf. De Vlaamse regering wil mensen die positief hebben getest op corona laten opbellen door contacttracers, om zo na te gaan met wie ze in de voorbije dagen in contact zijn geweest. Enig probleem: er is een serieus tekort aan de contactonderzoekers.

Interimkantoor Randstad zoekt 560 contacttracers. “We hebben tijdens de vorige coronagolven ook veel contacttracers gezocht, maar velen van hen zijn intussen doorgestroomd naar een vaste job, bijvoorbeeld bij een callcenter van een groot bedrijf”, zegt Wim Van der Linden, projectverantwoordelijke van Randstad.

“Daarom verloopt onze zoektocht naar nieuwe contracttracers nu iets moeilijker. We willen de drempel voor sollicitanten dus laag houden. Ze moeten alleen het woord ‘contact’ sms’en naar het gratis nummer 8989. Wij bellen die mensen dan op.”

Doorgroeien

Meer dan de helft van de 560 nieuwe contacttracers zal in Gent worden tewerkgesteld. Er zijn ook meer dan honderd vacatures in Brugge, 59 jobs bij het callcenter N-Allo in Mechelen en een tiental in Ieper.

“We zijn voornamelijk op zoek naar mensen die vlot Nederlands spreken, goed kunnen communiceren, met een computer kunnen werken en bereid zijn om in een variabel uurrooster te werken van 8 tot 20u”, zegt Van der Linden.

Ervaring is niet noodzakelijk en ook studenten die iets willen bijverdienen zijn welkom. “Een contacttracer werkt doorgaans met een weekcontract. Maar je kan daarna doorgroeien naar een job op langere termijn bij klantendiensten van onder meer Colruyt, Eneco, Engie, Telenet en Proximus. Want daar hebben we ook nog 150 vacatures voor.” (cwil)

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio