De Gladde Plooi wint Gulden Kapittelkapper 2021

Patricia van strijkatelier De Gladde Plooi met het beeldje.  

Patricia van strijkatelier De Gladde Plooi met het beeldje.  © Jan Brys

Brasschaat -

Strijkatelier De Gladde Plooi mocht de Gulden Kapittelkapper 2021 in ontvangst nemen. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door de vzw Guldensporen.

De Gulden Kapittelkapper gaat ieder jaar naar een winkelier die een mooie en originele Nederlandstalige naam koos voor zijn of haar zaak. Strijkatelier De Gladde Plooi in Maria-ter-Heide haalde het dit keer voor medische pedicure en manicure Vederlicht en horecazaak Velodroom in Mariaburg. Dat café bevindt zich vlakbij de plek waar vroeger een echte velodroom gelegen was.

Behalve een houten beeldje van de hand van beeldhouwer Gilbert De Corte kreeg De Gladde Plooi ook nog een som van 600 euro, te besteden aan publiciteit in de plaatselijke pers. De andere twee genomineerden kregen elk 200 euro.

“Wij zijn intussen al drie jaar bezig in Maria-ter-Heide. We hebben doelbewust voor een Nederlandstalige naam gekozen. Het moest voor ons een benaming zijn die bij de mensen blijft hangen en tegelijk ook iets zegt over wat we doen. Wij vinden alvast dat originele Nederlandstalige namen moeten blijven bestaan. Behalve strijken en poetsen met dienstencheques hebben we overigens ook een pakjesdienst en een droogkuis”, laat Patricia van De Gladde Plooi weten. (jbr)

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio