Kankerafdeling van AZ Sint-Lucas dingt als team mee naar titel ‘Nurse of the Year’

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

De dagkliniek oncologie van het AZ Sint-Lucas is één van de genomineerden om als team de titel ‘Nurse of the Year’ binnen te halen. “Vol passie brengen we dagelijks goede en warme zorg.”

Simon Dekaezemaker

Dokters, verpleegkundigen of zorgkundigen. Het zijn stuk voor stuk onze helden van de zorg. Tijdens de coronacrisis bleven ze allemaal in doorvechten in moeilijke omstandigheden. Met de verkiezing van ‘Nurse of the Year’ willen de initiatiefnemers jaarlijks de helden van de zorg in de spotlight zetten. Dit jaar is de wedstrijd aan zijn vijfde editie toe.

Een kanshebber voor de titel als ‘Team of the Year’ is de dagkliniek oncologie van het AZ Sint-Lucas in Gent. Daar worden dagelijks kankerpatiënten behandeld. “Vol passie brengen we goede en warme zorg”, zegt het team. Daarnaast zijn onder meer het Zorgcentrum na Seksueel Geweld van het UZ Gent en de dienst geriatrie van het AZ Sint-Lucus bij de genomineerden.

Stemmen kan tot en met 28 november. De top zes, twee per ziekenhuis, thuiszorg of ouderenzorg van elke categorie, verpleegkundigen, zorgkundigen en zorgteams, stoten door naar de winnaarsfase. Zij worden uitgenodigd op een testdag waar ze door een vakjury beoordeeld zullen worden op hun vaardigheden. De winnaar per categorie wordt bekendgemaakt op 15 december.

Meer informatie: www.nurseoftheyear.be

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio