Exact 30 jaar geleden speelde Nirvana in de Vooruit: “Laaiende ruzie tussen Kurt Cobain en Courtney Love”

Nirvana, exact dertig jaar geleden in Vooruit 

Nirvana, exact dertig jaar geleden in Vooruit ©  Vooruit

Gent -

Het was dinsdag exact dertig jaar geleden dat de Amerikaanse rockband Nirvana op het podium van Kunstencentrum Vooruit stond. “Iedereen” was daar zogezegd bij, maar Patsy Magerman (53) stond écht in het publiek: “Het was een ruige avond, maar ik word sentimenteel als ik eraan terugdenk”.

Arnout Cogen

‘Nevermind’, het album dat Nirvana wereldwijd op de kaart zette, was op 23 november 1991 nog geen twee maanden oud. ‘Smells Like Teen Spirit’ stond al drie weken op rij in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel en ook ‘In Bloom’ en ‘Come As You Are’ waren op weg om wereldhits te worden.

Tot op vandaag beweert half Vlaanderen Kurt Cobain en de zijnen te hebben zien optreden. Vaak gaat het om stoere cafépraat die verzonnen is. Niet zo voor Patsy Magerman: “Ik kan nauwelijks geloven dat het dertig jaar geleden is. Het ging er ruig aan toe die avond. Ik word sentimenteel als ik eraan denk hoe leuk dat wel niet was ”, zegt Patsy.

Patsy raakte binnen dankzij een vriend met een platenwinkel. “ Aan de ingang was het pure chaos. Iemand bood me 3000 frank voor het kaartje. Tot op vandaag ben ik blij dat ik dat niet verkocht heb. Toen Nirvana begon, waren we al in gezegende toestand maar ik herinner me dat het echt een groot kabaal was”, zegt Patsy. (lees verder onder foto)

 

 ©  Facebook Jan Osselaer

Ook Peter Van den Eede (58) van Kunstencentrum Vooruit was erbij: “Voor de harde kern was het een fantastisch concert maar het ging er inderdaad zeer ruig aan toe. Ik weet niet of iedereen er zoveel van genoten heeft”.

Peter werkt al meer dan veertig jaar bij Vooruit en beleefde de avond ook achter de schermen: “Voor het concert ging Nirvana vlakbij Vooruit eten en wij mochten mee. Met grote ogen was ik getuige van de laaiende ruzie tussen de messias-achtige Kurt Cobain en Courtney Love die voortduurde tot op het podium”.

Peter Van den Eede 

Peter Van den Eede ©  DVH

Patsy Magerman 

Patsy Magerman © Facebook Patsy Magerman 

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio