Na debacle met hybride grasmat: KAA Gent speelt zondag op nieuwe grasmat

 

 ©  Fb

Gent -

In het Ghelamco Stadion moeten deze week nog twintig miljoen sprietjes kunstgras worden ingeprikt. Eens klaar, kan KAA Gent zondag tegen Standard de nieuwe grasmat inspelen.

Geert Neyt

In alle stilte is men in het stadion al een tiental dagen druk in de weer om de grasmat te vernieuwen. De hybride grasmat die nauwelijks zes maanden geleden werd aangelegd, voldeed duidelijk niet om het drukke programma van KAA Gent aan te kunnen. Trainer en spelers kloegen steen en been over het terrein dat “eerder een tegenstander in plaats van een medestander” was geworden.

De club zelf houdt de lippen stijf op elkaar maar het is duidelijk dat intern het laatste woord over de ontgoochelende mat en financiële aderlating nog niet is gesproken. De club wil enkel kwijt dat ook de nieuwe mat een mengeling is van echt en synthetisch gras maar dat het procedé werd omgekeerd. In plaats van echte grassprieten in te zaaien op kunstgras, zullen nu natuurlijke graszoden worden gelegd waarin 20 miljoen kunstvezels worden ingeprikt om de wortels te stabiliseren.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio