Kurt Burgelman blaast ‘Biezebaaze’ nieuw leven in met kerstsingle en nieuwe CD

 

 ©  IF

Gent -

De Gentse groep Biezebaaze van frontman Kurt Burgelman maakt een doorstart. Samen met twee nieuwe bandleden brengt de zanger de kerstsingle Ne zoalige kerstdag uit. Dit als voorproever voor een nieuwe CD. “We hebben opnieuw goesting om ons volledig te smijten”, zegt Burgelman.

Simon Dekaezemaker

“Ne zoalige kerstdag en een gelukkig nieuwjaar. Ik zit hier en gij zit daar. Toch wensen we elkaar: ne zoalige kerstdag ook al zijn we niet bijeen. Toch wens ik welgemeend goede feesten aan iedereen.” Zo gaat de nieuwe kerstsingle van Biezebaaze, de Gentse groep rond zanger Kurt Burgelman.

Tienduizend streams op Spotify

“Het is een nummer speciaal voor alle mensen die tijdens de feestdagen moeten werken”, zegt Burgelman. “Daarbij denk ik aan de mensen uit de zorgsector, maar ook al die anderen. Het gaat over de feestdagen alleen moeten vieren, maar het lied is vooral vrolijk en straalt positiviteit uit.”

De voorbije jaren stonden de activiteiten van Biezebaaze op een laag pitje. Daar wil Burgelman verandering in brengen. “Onze muziek blijft populair bij de mensen. Maandelijks worden onze nummers op Spotify zo’n tienduizend keer gestreamd. Dat bracht me aan het nadenken.”

Nieuwe CD

Burgelman maakt nu een doorstart met Biezebaaze, samen met de nieuwe bandleden Wim Bartholomeus en Peter De Bosschere. “Ik had opnieuw goesting om me te smijten. Door agendaproblemen konden de andere jongens zich niet vrijmaken, maar ze steunen dit volledig. Partie Party blijven we ook samen doen.”

De nieuwe kerstsingle kan je vanaf vrijdag beluisteren op Spotify. Het moet een voorproever zijn voor de doorstart van Biezebaaze. De groep is namelijk volop bezig in de opnamestudio en wil begin volgend jaar een nieuwe CD uitbrengen. “De komende weken zullen we al enkele nummers delen.”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio