Ghelamco Arena kleurt oranje tegen geweld op vrouwen

 

 ©  fvv

Gent -

Op 25 november is het Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Heel wat gebouwen wereldwijd kleuren oranje om aandacht te vragen voor het probleem, en ook de Ghelamco Arena verandert voor de gelegenheid van uitzicht.

Fien Lakiere

Verschillende organisaties wereldwijd vragen op 25 november aandacht voor geweld tegen vrouwen onder het motto ‘Orange the world’. Daarvoor krijgen over heel de wereld gebouwen en pleinen een oranje kleurtje. Ook de Ghelamco Arena doet mee, en het gebouw van VOKA tegenover De Krook.

Daarnaast wordt op schermen aan de Ghelamco en op gebouwen in andere steden een video getoond over familiaal geweld. Initiatiefnemer is hulplijn 1712. “In België maakte één op de zeven vrouwen het afgelopen jaar partnergeweld mee en 16 procent van de vrouwen onderging een verkrachting”, zegt Vlaams coördinator Wim Van de Voorde.

“Door een statement te maken tegen geweld en 1712 te projecteren op een bekend gebouw in hun stad, weten mensen dat ze bij ons terecht kunnen met vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling.”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio