N-VA mag koekendoos die 20 jarig bestaan moest vieren tijdelijk niet meer verkopen

 

De koekjes waarmee de N-VA hun twintigjarig bestaan zouden vieren, mogen tijdelijk niet meer verkocht worden. Niet omdat er iets mis is met de koekjes, wel omdat de partij iets vergeten was.

Laurence Torck

“Dit product is momenteel niet meer in stock”, staat er te lezen op de website van de partij bij de Nil Volentibus Arduum Koekendoos die speciaal ontworpen was voor de 20ste verjaardag van de partij. Maar een stock, heeft de N-VA wel nog. En meer dan het gehoopt had, want ze mogen de koekjes tijdelijk niet meer verkopen van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). Dat meldt Apache en werd bevestigd aan onze redactie.

“De koekjes zijn niet teruggeroepen maar we hebben van een consument een mail gekregen om ons te verwittigen dat de doos geen etiket bevat. We zijn ter plaatse gegaan en hebben vastgesteld dat het effectief geen etiket bevat”, legt Hélène Bonte van het FAVV uit. Die etiket is namelijk verplicht door de wet, geen etiket betekent dan ook geen verkoop.

(Lees verder onder de foto)

De koekjes in kwestie 

De koekjes in kwestie ©  mijn.n-va.be

“Volgens de wet moet er op voorverpakte levensmiddelen informatie staan over de houdbaarheid en de allergenen. Ook het lotnummer moet daarop staan zodat wanneer er iets mis is met een bepaald lot, alles meteen traceerbaar is.”

Volgens Bonte kreeg de partij geen boete maar moet het wel eerst de etiketten in orde brengen voor het de koekjes verder wil verkopen. “We gaan dat ook opvolgen en kijken of ze het effectief aangepast hebben voor ze het verder verkopen”, zegt Bonte nog.

Meer over N-VA

Hoofdpunten

Keuze van de redactie