Pandoering tegen Leipzig is evenaring van zwaarste Europese thuisnederlaag ooit voor Club Brugge

 

 ©  REUTERS

Club Brugge verloor woensdagavond op de vijfde speeldag in groep A van de Champions League met 0-5 forfaitcijfers (rust: 0-4) van een nochtans gehavend RB Leipzig, een evenaring van de zwaarste Europese thuisnederlaag ooit.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Op 22 oktober 2019, iets meer dan twee jaar geleden dus en toen ook al met Philippe Clement aan het roer, verloor Club op de derde speeldag in groep A met dezelfde cijfers van Paris Saint-Germain. Het wedstrijdscenario was toen wel helemaal omgekeerd, want blauw-zwart slikte toen slechts één treffer voor rust en vier in de tweede helft, na een fabelachtige invalbeurt van Kylian Mbappé.

 

 ©  BELGAIMAGE

Het was toen historisch, want nooit eerder verloor Club Europees met dergelijke cijfers in eigen huis. In augustus 2015 in de voorrondes van de Champions League werd er met 0-4 verloren  tegen Manchester United.

De zwaarste nederlaag in Europa werd opgetekend in november 1988 in de Europa Cup I. Uit bij AS Monaco werd het toen 6-1. In september 2015 werd het op bezoek bij Napoli in de Europa League al eens 5-0.

Meer over Club Brugge