Lokale winkels vragen zelf om steun tijdens “hoogmis van de overconsumptie”

 

 ©  David Van Hecke

GENT -

Lokale winkels in Gent bundelen deze week de krachten om op ‘Black Friday’ kopers te overtuigen bij hen uit te geven en niet bij de grote ketens of Amerikaanse webshops.

Bert Staes

“Naar aanleiding van Black Friday roepen wij handelaars en consumenten opnieuw op om hun favoriete lokale winkels in de verf te zetten”, klinkt het bij Gentskoop, een belangengroep van lokale handelaars uit Gent.

“Nu vrijdag is het Black Friday, de hoogmis van de overconsumptie die overgewaaid is uit Amerika. We weten allemaal dat deze coronacrisis een moeilijke tijd is voor kleine zelfstandigen en daarom roepen we op om tijdens deze Black Friday kleine Gentse handelaars te steunen”, zeggen Mieke, Evelien en Barbara van Gentskoop.

Met de hashtag #gentsekoopdag proberen ze op sociale media Gentse winkels onder de aandacht te brengen. “Veel lokale zaken nemen trouwens niet deel aan Black Friday, maar geven wel een percentage van hun winst aan een goed doel - een extra reden om lokaal te kopen dus.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio