Max Verstappen: “Als ik wereldkampioen word, heb ik niet veel doelen meer in de F1”

Max Verstappen 

Max Verstappen © Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat aan Jennie Gow van ‘BBC’ weten dat indien hij dit jaar wereldkampioen wordt niet veel andere doelen meer in de Formule 1 heeft.

Jennie Gow vroeg aan Verstappen wat zijn volgende doel zou zijn als hij dit jaar wereldkampioen zou worden. Verstappen vertelt dat er in de Formule 1 dan nog maar weinig andere doelen zijn. Hij geeft aan dat hij nog wel plezier zou hebben in het racen maar de druk is dan volgens hem grotendeels weggevallen.

“In de F1 zijn er niet meer zoveel doelen,” aldus Verstappen. “Je hebt je doel dan behaald en het maakt niet uit hoeveel je er daarna nog wint want je hebt al eens gewonnen. Ik ga natuurlijk proberen om meer te winnen maar eigenlijk is het dat dan. Het is mijn laatste doel en ik ga natuurlijk hard werken om dat te bereiken maar daarna is er minder druk.”

De fans hoeven dus niet te vrezen voor een scenario zoals bij Nico Rosberg in 2016, die na het behalen van de wereldtitel meteen ook stopte met de Formule 1. Verstappen zegt dat hij nog lang niet denkt aan het einde van zijn F1-carrière maar hij sluit niet uit dat hij misschien later wel eens zou durven kijken om in een andere raceklasse aan de slag te gaan.

“Ik zal het racen natuurlijk nog altijd fijn vinden, maar misschien begin je toch langzaam te denken aan andere dingen buiten de Formule 1.”

Meer F1-nieuws:- “Het is duidelijk ‘voordeel’ Hamilton in de F1-titelstrijd”: Max Verstappen op weg naar verlies?- Moet Ferrari vertrek van hoofdsponsor Philip Morris vrezen?- Lewis Hamilton geeft F1-racedirecteur een veeg uit de pan: “De regels zijn nog altijd niet duidelijk”- Max Verstappen kan al in Saudi-Arabië voor de eerste keer F1-kampioen worden: zo kan het- Slecht nieuws voor Max Verstappen: Lewis Hamilton krijgt opnieuw ‘raketmotor’ in Saudi-Arabië (F1journaal.be)

Meer over Max Verstappen

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie