Gent versiert straten, pleinen en deelgemeentes met 330.000 euro aan lichtjes

Deze twee verhuizen dit jaar naar Wondelgem. 

Deze twee verhuizen dit jaar naar Wondelgem. ©  fvv

WONDELGEM -

De lichtgevende draken die vorig jaar aan de Koren- en Graslei op het water dobberden, wordendit jaar in Wondelgem opgesteld. De Stad Gent investeert deze winter 330.000 euro in eindejaarsverlichting.

Bert Staes

Geen kerstmarkt, geen oudejaarsvuurwerk en geen nieuwjaarsdrink. Het coronavirus doet opnieuw alle eindejaarsplannen in Gent teniet. Het enige lichtpunt deze winter is de kerstverlichting, of ‘eindejaarsverlichting’ zoals het stadsbestuur het noemt.

De lichtjes worden volop geplaatst en zullen zaterdag 27 november allemaal in één beweging aangestoken worden.

Dit lichtbord komt terug aan de Korenlei. 

Dit lichtbord komt terug aan de Korenlei. ©  fvv

Omdat er geen kerstmarkt en geen Winterfeesten zijn, wordt extra verlichting geplaatst op de pleinen waar normaal de standjes zouden staan. Op de Korenlei wordt voor het tweede jaar op rij een installatie met het lichtgevende woord Gent gezet.

De drukste straten van de deelgemeenten krijgen ook lichtjes. In Wondelgem mogen ze dit jaar een extra lichtgevende gast verwachten, twee zelfs. De installatie met twee lichtgevende draken die vorig jaar aan de Korenlei op het water stond, verhuist dit jaar naar de Vroonstalledries, vlak bij de kerk van Wondelgem.

 

 ©  fvv

Het stadsbestuur investeert dit jaar 330.000 euro in het hele pakket verlichting: 300.000 euro via het Lokerse signalisatiebedrijf Trafiroad en 30.000 euro via de organisator van de Winterfeesten, die zelf verlichting hangt op de pleinen waar de kerstmarkt zou moeten gestaan hebben.

“Het zijn geen gemakkelijke tijden. Hopelijk kan de eindejaarsverlichting zowel letterlijk als figuurlijk toch wat licht in de duisternis brengen”, zegt Sofie Bracke (Open VLD), schepen van Economie. De lichtjes en de draken blijven hangen tot 16 januari.

 

 ©  fvv

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio