Gentse Hotelschool wint goud en brons op ‘BK IJsbereiden’: “Wisten dat cuberdonsmaak zou scoren”

Forlano Matteo (tweede van rechts) won goud, Senne De Clercq (rechts) sleepte brons in de wacht. 

Forlano Matteo (tweede van rechts) won goud, Senne De Clercq (rechts) sleepte brons in de wacht. ©  IF

Gent -

De Hotelschool is in de prijzen gevallen tijdens de ‘Gelato Festival Challenge’, zowat het Belgisch Kampioenschap voor ijsmakers. Leerlingen van de Gentse school wonnen bij de junioren zowel het goud als het brons.

Max Dedulle

De ‘Gelato Festival Challenge’ vond plaats tijdens de Horeca Expo in Flanders Expo. Uit 13 finalisten kwam het ijs van Forlano Matteo als winnaar uit de bus. De jonge ijsbereider zit in het vijfde jaar Bakkerij en koos voor een cuberdonsmaak. “Logisch toch, als je uit Gent komt?”, zegt hij. “Omdat cuberdons zeer zoet zijn, voegden we cassis toe om zuur tegengewicht te geven. Toen we het ijs uitprobeerden in de les, wisten we direct dat het de smaak zou worden voor het kampioenschap.”

Ook het brons was voor een leerling van de Gentse Hotelschool. Senne De Clercq, een klasgenoot van Forlano, viel in de prijzen met een ‘Glace Tropicale’. Twee leerlingen van de Brusselse school COOVI wonnen het zilver met tarte tatin-ijs.

De jonge bakker in spe combineerde cuberdons met cassis. 

De jonge bakker in spe combineerde cuberdons met cassis. ©   IF

“We wisten meteen dat cuberdonsmaak onze inzending zou zijn.” 

“We wisten meteen dat cuberdonsmaak onze inzending zou zijn.” ©  IF

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio