Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen opnieuw bezoek in Mechels stadhuis: “Gelukkig zijn er geen stoute kinderen”

Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen dit jaar opnieuw bezoek op het stadhuis 

Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen dit jaar opnieuw bezoek op het stadhuis © Dirk Vertommen

Mechelen -

De Sint en zijn Pieten verblijven de komende week in het stadhuis van Mechelen. Daar bereiden ze zich voor op 6 december. Kindjes die dit jaar braaf geweest zijn, kunnen er ook op bezoek gaan. “Maar wel in kleine groepjes, want hoewel ik gevaccineerd ben, moeten we voorzichtig blijven”, zegt Sinterklaas.

Stijn Van de Sande

Door de coronacrisis kon Sinterklaas vorig jaar geen bezoek ontvangen op het stadhuis in Mechelen. Dit jaar kan het weer wel, al zijn er opnieuw beperkingen. “Het is spannend en we wachten met een bang hartje een eventueel nieuw overlegcomité af”, zegt Jeugdschepen Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Maar we hebben er alles aan gedaan om, gelet op de huidige maatregelen, zo veel mogelijk kinderen op een verantwoorde manier op bezoek te kunnen laten komen.”

Vanaf dit weekend kunnen kinderen op zaterdag, zondag en woensdag gratis een bezoekje brengen aan Sinterklaas en zijn Pieten. Vooraf inschrijven is wel verplicht en per kind mag er maximaal één volwassene mee. “Vanaf tien jaar is een mondmasker dragen verplicht en we verdelen alles in kleine groepjes van maximaal 25 personen”, zegt Labsir. “De groepen komen nooit met elkaar in contact en we voorzien voldoende ventilatie en ontsmettingsmiddelen om alles veilig te houden.”

“Er zijn geen stoute kinderen”, staat er in het boek van Sinterklaas.

“Er zijn geen stoute kinderen”, staat er in het boek van Sinterklaas. © Dirk Vertommen

“Want hoewel ik deze week mijn boostervaccin krijg, moeten we voorzichtig zijn”, zegt Sinterklaas. “Maar natuurlijk kijk ik er enorm hard naar uit om alle Mechelse kindjes weer te mogen ontmoeten. Zeker omdat het vorig jaar niet kon. En ook omdat ik in mijn grote boek gezien heb dat er dit jaar gelukkig geen stoute kinderen zijn.”

Harde matras in Sints bed

“Ik ben altijd blij als ik in Mechelen mag logeren”, aldus de Sint. “Het stadhuis is prachtig, er zijn overal versieringen aangebracht en er is Sinterklaasmuziek. De matras is deze keer wel wat hard. Daar moet ik de burgemeester toch eens over aanspreken. Want daardoor slaap ik niet zo goed, en ik ben zo al zenuwachtig genoeg om aan mijn tocht over de Mechelse daken te beginnen.”

Behalve het bezoek aan de Sint worden er nog activiteiten georganiseerd. Zo kan je samen met de Pieten en een gids op stap gaan door de stad. Voor deze wandelingen is inschrijven verplicht. Verder is er ook een zoektocht. Sinterklaas speelde verschillende koekjes kwijt bij de lokale handelaars. Op ieder moment kunnen kindjes en hun ouders op zoek naar die koekjes. Het plannetje voor de zoektocht kan je online downloaden of ophalen bij UiT in Mechelen. En wie een brief naar Sinterklaas wil sturen, kan die posten in de speciale brievenbus aan het stadhuis.

De Sint logeert een week lang in het stadhuis.

De Sint logeert een week lang in het stadhuis. © Dirk Vertommen

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio