60 dagen later … Vaccinatiecentrum in Flanders Expo wordt opnieuw opgebouwd

 

 ©  fvv

GENT -

Zestig dagen nadat het vaccinatiecentrum in Flanders Expo afgebroken werd, wordt het opnieuw opgebouwd. De Gentenaars wachten op hun boostershots, terwijl het coronavirus records blijft vestigen in Gent.

Bert Staes

De hokjes en wachtrijen staan opnieuw klaar in hal 2 van Flanders Expo: Gent bereidt zich voor om op 1 december zijn vaccincatiecentrum opnieuw te openen in de beurshallen. Vanaf dag één kunnen er 2.500 mensen op afspraak om een boosterprik komen, of een eerste vaccin.

Het gaat in eerste instantie om 85- en 65-plussers en het zorgpersoneel. Ook 12-jarigen en mensen die nog niet gevaccineerd zijn, krijgen daar hun prik. Alle 65-plussers in Gent zijn uitgenodigd. Wie een afspraak wil, kan de vaccinatielijn van de Stad Gent bellen via 09 210 10 44.

 

 ©  fvv

Het duurde weken om te kunnen beginnen met de opbouw van het vaccinatiecentrum, omdat de beurshallen van Flanders Expo niet beschikbaar waren, klinkt het in Gent. Zo ging afgelopen weekend nog de Horeca Expo door in de beurshallen. Nu dat achter de rug is, kan het vaccinatiecentrum opnieuw opgebouwd worden.

Op de vraag waarom het vaccinatiecentrum eind september gesloten werd, antwoordde Rudy Coddens (Vooruit), schepen van Gezondheid, eerder: “We kunnen niet toveren. We hebben meermaals de instructie gekregen vanuit Vlaanderen om ons vaccinatiecentrum te sluiten. Dat hebben we dan ook gedaan. Eind november is het snelste moment dat de hallen weer beschikbaar zijn.”

LEES OOK. Nog maand wachten voor derde (en eerste) vaccins in Gent: veel vraag, maar weinig plaats

 

 ©  fvv

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio