Volkswijk Malem slaat handen in elkaar voor nieuw buurthuis

 

 ©  fvv

Gent -

Ze hadden al een circuskerk, een school en een studio voor creatievelingen maar er was nog geen ontmoetingsplek voor jongeren uit de buurt. En daar was in de wijk Malem al een tijdje nood aan. In plaats van te blijven wachten, steken een handvol buurtorganisaties de handen uit de mouwen om samen met de wijkbewoners een tijdelijk buurthuis op te trekken.

Geert Neyt

Er zijn plannen van de Stad Gent om een buurthuis in Malem te bouwen, alleen is het nog vier jaar wachten daarop. Daarom sloegen de organisaties die in de volkswijk op de meest uiteenlopende manieren actief zijn met jongeren en volwassenen de handen in elkaar om zelf een tijdelijk onderkomen op te richten.

Onder de prachtige naam ‘Allemalem’ gaan ze daarvoor samen aan de slag met de bewoners. Het buurthuis zal bestaan uit containers en een groot tentzeil. “Allemalem heeft onze volledige steun”, zegt schepen van Buurtwerk Astrid De Bruycker (Vooruit), die 170.000 euro uittrekt voor het initiatief. “Een heel sterk punt van hun idee is dat die tijdelijke constructie nadien nog kan verhuizen naar een andere plek”, zegt de schepen.

De Malemse jeugd begroet schepenen De Bruycker en De Cruynaere 

De Malemse jeugd begroet schepenen De Bruycker en De Cruynaere ©  fvv

Het buurthuis wordt volgend voorjaar opgetrokken op het Heldenplein om in de zomer van 2022 te openen.

De maquette van het tijdelijke buurthuis werd door creatieve jongeren uit de wijk zelf gemaakt van Playmobil. 

De maquette van het tijdelijke buurthuis werd door creatieve jongeren uit de wijk zelf gemaakt van Playmobil. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio