Ex-Tourwinnaar Geraint Thomas heeft oren naar idee om klassiekers te rijden: “Zou het niet erg vinden om iets anders te doen”

De jonge Geraint Thomas voert de forcing in E3 Harelbeke. Krijgen we dat beeld komend seizoen weer te zien? 

De jonge Geraint Thomas voert de forcing in E3 Harelbeke. Krijgen we dat beeld komend seizoen weer te zien? ©  Peter Malaise

Geraint Thomas (35) heeft officieel nog geen ploeg voor volgend seizoen, maar zijn contractverlenging bij Ineos Grenadiers lijkt nog slechts een kwestie van op het juiste moment een balpen bij de hand te hebben. De Tourwinnaar van 2018 moet zijn kalender voor komend seizoen nog bepalen en dus ligt alles open. Zelfs deelname aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, zo liet hij uitschijnen in een gesprek met Cyclingnews.

Welsman Geraint Thomas mag de jongste jaren furore gemaakt hebben als ronderenner, met Tourwinst in 2018 als hoogtepunt, eerder in zijn carrière gooide hij hoge ogen in eendagswedstrijden. Hij reed zowel in de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix top tien, won in 2015 E3 Harelbeke en werd dat jaar ook derde in Gent-Wevelgem.

De voorbije Tour de France werd geen succes door een valpartij in de eerste week. Hij won wel de Ronde van Romandië, een rit in de Dauphiné en werd derde in de Ronde van Catalonië.

Maar bij Ineos Grenadiers is hij niet meer dé kopman voor het rondewerk. Met ook Egan Bernal, Richard Carapaz en Adam Yates heeft de Britse formatie een brede top.

Eerst parcoursen bestuderen

En dus suggereerde Cyclingnews of het een optie zou zijn om komend seizoen zijn oude liefde, de klassiekers, weer op te rakelen.

“Ik zou het niet erg vinden om iets anders te doen”, reageerde Thomas. “Zeker nu ik in de laatste jaren van mijn carrière aan het komen ben. Het belangrijkste is dat ik plezier heb in het koersen. Ik wil zoveel mogelijk koersen als mogelijk. Ik moet de parcoursen van de grote rondes nog eens bestuderen om te beslissen of het iets is wat ik wil doen of dat ik misschien iets anders doe.”

Meer over Geraint Thomas

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie