K3 is opnieuw compleet: Nederlandse Julia wordt nieuwe collega van Hanne en Marthe

Julia Boschman is zaterdagavond verkozen tot nieuw K3-lid. Tijdens een livefinale wist de 19-jarige Nederlandse de harten van de kijkers en van de jury, Hanne en Marthe te winnen. Boschman won de finale in de laatste ronde tegen de Vlaamse Amy Courtens. Ze volgt daarmee Klaasje Meijer op.

ltoBron: BELGA

Tien weken lang zocht Vlaanderen mee naar een plaatsvervangster voor Klaasje. Uiteindelijk begonnen de Vlaamse Amy en de Nederlandse meiden Diede, Celester en Julia aan de grote finale. Een spannende finale, waarin publiekslievelingen Julia en Amy duidelijk in de bovenste schuif lagen bij jury en publiek. En ook een beetje een vreemde finale, door het feit dat de zaal vol zat met gemaskerde fans en Marthe vanwege een coronabesmetting op een bijzondere manier mee optrad. Ze werd bij haar thuis in haar living voor een zwart rolgordijn gezet, en danste en zong vandaaruit lustig mee. Zo werd ze ingestraald op een reuzenscherm op wieltjes, waarbij dansers bij elke sprong in de choreografie het scherm ronddraaiden. Niet altijd gemakkelijk: zo botste Amy tijdens haar eerste optreden even met het scherm.

 

Spannend of niet, uiteindelijk verandert er weinig aan het meidentrio. De keuze van Hanne en Marthe, die van Studio 100-baas Gert Verhulst het laatste woord kregen, viel op Julia, de spontane krullenbol en studente interieur uit het Nederlandse Bergen-op-Zoom. “Wij kiezen voor de persoon bij wie wij de afgelopen weken een fijn en vertrouwd gevoel hadden”, zei Hanne. Ook voor de andere finaliste Amy had Hanne nog bemoedigende woorden. “Wij weten zeker dat er een toekomst voor jou ligt hier in de showbizz.”

Matige versie

Lang leek die andere favoriete, de Hasseltse Amy Courtens (25), genoeg te hebben aan de steun van het publiek en juryvoorzitter Gert Verhulst om de wedstrijd alsnog te winnen. Toen de kijkers thuis na de tweede zangronde echter massaal voor Julia stemden, was dat een veeg teken aan de wand. De jury, die scherp was voor Amy naar haar matige versie van Hart Verloren, stemde uiteindelijk volgens nationaliteit: twee stemmen voor de Vlaamse Amy, twee voor de Nederlandse Celester. Uiteindelijk koos Verhulst toch voor Amy, maar gingen de twee andere K3’tjes op het grote beslissingsmoment voor Julia. “Ik heb daarstraks al even goed geweend, maar ik ben toch vooral blij en trots op mezelf dat ik hier ben geraakt”, klonk het bij Amy.

Amy haalde het net niet. 

Amy haalde het net niet. 

Nieuw album

Julia begint meteen aan het grote werk. Morgen start ze al met het inzingen van het nieuwe album van K3 dat midden december zal verschijnen. Verder staan er nog verschillende fotoshoots, repetities en interviews op haar programma. Aanstaande vrijdag zal ze voor het eerst live te zien zijn met K3 voor een uitverkocht Sportpaleis tijdens de ‘Studio 100 Rewind Party’. Nadien zal ze ook nog zes uitverkochte Sinterklaasshows afwerken. Aanstaande vrijdag verschijnt dan ook de bijhorende videoclip van de single Waterval.

Hoofdpunten

Meer over K3

Video

Keuze van de redactie