UZ Gent breidt corona-capaciteit uit: “Patiënt naar huis moeten sturen”

 

 ©  fvv

Gent -

Door het grote aantal coronapatiënten dat opgenomen wordt in het ziekenhuis, moet het UZ Gent een extra afdeling openen om patiënten te kunnen opvangen. Infectioloog Steven Callens deelde zijn frustratie op Twitter: “We hebben patiënten terug naar huis moeten sturen.”

Fien Lakiere

Het stijgend aantal coronabesmettingen heeft grote gevolgen in de Gentse ziekenhuizen. Voor het weekend beslisten het UZ Gent, het AZ Jan Palfijn en het AZ Maria Middelares nog om niet-dringende ingrepen uit te stellen, om personeel en bedden te kunnen vrijmaken voor coronapatiënten.

Maandag breidt het UZ Gent haar capaciteit verder uit, met een extra cohorteafdeling die geopend wordt voor coronapatiënten. Zondagavond uitte infectioloog Steven Callens nog zijn frustratie over de situatie op Twitter. Een coronapatiënt werd naar huis gestuurd om verder opgevolgd te worden via telemonitoring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio