Gucci-erfgenamen dreigen met rechtszaak tegen ‘House of Gucci’: “Hele film is belediging voor ons merk”

Adam Driver en Lady Gaga, twee hoofdrolspelers uit de film ‘House of Gucci’ van regisseur Ridley Scott. ©  AP

De Gucci-erfgenamen dreigen met een rechtszaak tegen ‘House of Gucci’, de film van regisseur Ridley Scott over de moord op Maurizio Gucci. “De producenten namen niet eens de moeite om contact met ons op te nemen, maar schilderen onze familie wel af als misdadigers, onwetend en ongevoelig voor de wereld om ons heen”, zo luidt het.

mtmBron: The Independent

House of Gucci, momenteel bij ons te zien in de bioscopen, kan rekenen op een heuse sterrencast. Onder anderen Al Pacino, Adam Driver, Jared Leto en Salma Hayek spelen mee in de film. Zangeres Lady Gaga vertolkt de rol van de Italiaanse socialite Patrizia Reggiani, die zestien jaar in de gevangenis doorbracht omdat ze haar ex-man (en voormalig hoofd van het bekende modelabel) Maurizio Gucci door een huurmoordenaar had laten ombrengen in 1995.

Volgens de erfgenamen van Aldo Gucci, de in 1990 overleden zoon van Gucci-oprichter Guccio Gucci, wordt Reggiani echter “veel te veel afgeschilderd als slachtoffer dat probeerde te overleven in een mannelijke en macho bedrijfscultuur”. “Verwerpelijk, aangezien ze toch veroordeeld is als aanstichter voor moord”, zo luidt het in een verklaring die maandag gepubliceerd werd door het Italiaanse persagentschap Ansa.

LEES OOK. RECENSIE. ‘The house of Gucci’ van Ridley Scott: Gaga versus Gucci

De erfgenamen nemen ook aanstoot aan het feit dat andere leden van de familie gratuit als criminelen worden voorgesteld. “Dit is buitengewoon pijnlijk vanuit menselijk oogpunt en een belediging voor de erfenis waarop het merk is gebouwd”, zo staat nog te lezen. “De hele film is een belediging voor ons merk. De Gucci-familie leeft met eerbied voor het werk van hun voorouders. De herinnering aan hen verdient het niet om te worden gehinderd door een spektakel met onwaarheden dat geen recht doet aan de echte hoofdrolspelers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer