Woensdagavond beslist basketbalfederatie in samenspraak met clubs over verderzetting competitie

Eerste klasse vrouwenbasketbal en overige reeksen ook “on hold”?

 

 ©  BELGA

Woensdagavond is er een digitale vergadering met de basketbalfederatie en de clubs uit de eerste klasse vrouwen (Top Division Women), tweede klasse (Top Division Men 1) en derde klasse (Top Division Men 2). Daar wordt beslist of de competitie verdergaat zonder toeschouwers in de sportzalen. Het overlegcomité besliste vorige week dat indoorsporten in België tot 15 december en omwille van de stijgende coronacijfers zonder publiek moet worden afgewerkt. De BNXT League besliste al om tot 15 december de competitie op te schorten.

Patrick Ceulemans

Navraag bij vele clubs maakte vooral één zaak duidelijk: niemand begreep de beslissing van het overlegcomité. Vooral omdat in de cultuursector wel evenementen met publiek kunnen blijven doorgaan. De horeca mag tevens openblijven tot 23 uur. De cafetaria’s aan de sporthallen mogen dus ook openblijven en moeten uiteraard de coronamaatregelen (o.a. met zes aan tafel, Covid Safe Ticket) volgen. Vele clubs hebben vanuit hun cafetaria uitzicht op het speelveld en willen nu fans de gelegenheid geven om de wedstrijden vanuit de cafetaria te volgen. “Het zou voor extra inkomsten zorgen,” konden we noteren.

Andere clubs willen dan weer in de cafetaria een livestream aanbieden. Bij vele basketbalclubs wil men echter ook overgaan tot het tijdelijk stopzetten van de competitie. Niet tot het volgende overlegcomité op 15 december, maar wel de ganse maand december. Opnieuw de competitie aanvatten in het weekend van 7, 8 en 9 januari 2022 is het plan. Woensdagavond en na het overleg tussen federatie en clubs wordt dus duidelijk of er komend weekend in België en bij de volwassenen de “oranje bal” nog de lucht ingaat. De jeugdcompetities zouden volgens onze bronnen nog wel doorgaan. Ouders die hun dochter of zoon (tot 18 jaar) naar de wedstrijden brengen mogen trouwens in de zaal plaatsnemen. De overige toeschouwers kunnen dan in de cafetaria terecht voor een koffie of een pintje.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie