Oproep van Pro League om zeker mondmaskers in het stadion te dragen leek niet echt aangekomen

Genk - Club Brugge 

Genk - Club Brugge ©  Dick Demey

“Als fans de wedstrijden in het stadion willen blijven volgen, moeten ze de mondmaskerregel respecteren.” Die oproep aan de Belgische voetbalsupporters deed de Pro League maandag. Dinsdag tijdens de bekerwedstrijd tussen Seraing en Anderlecht bleek die oproep gedeeltelijk in dovemansoren te vallen. Ook woensdag was het in zowat alle andere stadions niet veel beter.

md

In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland of bij thuiswedstrijden van Bayern München mogen Belgische voetbalsupporters voorlopig hun favoriete team in het stadion nog blijven aanmoedigen. Al gelden er wel twee voorwaarden: ze moeten hun Covid Safe Ticket (CST) laten zien en hun mondmasker dragen in het stadion.

Die tweede maatregel werd afgelopen weekend niet overal even goed nageleefd. Daarom lanceerde de Pro League maandag een extra oproep om de fans op hun verantwoordelijkheid te drukken. “Het is een collectieve verantwoordelijkheid, maar fans moeten beseffen dat in de huidige situatie naar het voetbal komen niet vanzelfsprekend is. Geen enkele club wil nog lege stadions. Van vorig seizoen dragen de clubs de schade nog mee. Dus wie zijn of haar club wil helpen, draagt een mondmasker.”

Westerlo - OHL 

Westerlo - OHL ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In de tribunes van het Stadion Le Pairay van Seraing zagen we dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Anderlecht veel mondmaskers, maar helaas nog grote aantallen fans die de oproep van de Pro League in de wind sloegen. Ook woensdag in zes andere achtste finales van het bekervoetbal bleken héél wat supporters het niet begrepen te hebben.

“De Pro League bekijkt hoe er strenger kan opgetreden worden en de mondmaskerplicht strikter kan worden opgevolgd. Sancties voor overtreders, zoals individuele uitsluiting, zijn niet uitgesloten”, waarschuwde de Pro League maandag nog. Als het van de experten van de GEMS afhangt, wordt er binnenkort opnieuw zonder publiek gevoetbald. Het advies werd echter nog niet afgeklopt binnen de regering.

Westerlo - OHL 

Westerlo - OHL ©  BELGA

Ondertussen blijft de Pro League hopen dat supporters de maatregelen alsnog gaan opvolgen. “We gaan nu niet na elke wedstrijd reageren of communiceren”, zei woordvoerder Stijn Van Bever na de bekerwedstrijd tussen Seraing en Anderlecht. “We hebben dat maandag gedaan met een oproep en met mogelijke maatregelen.”

KV Mechelen - Cercle 

KV Mechelen - Cercle ©  BELGA

Genk - Club Brugge 

Genk - Club Brugge ©  BELGA

KV Mechelen - Cercle 

KV Mechelen - Cercle ©  BELGA

LEES OOK.Pro League: “Als fans de wedstrijden in het stadion willen blijven volgen, moeten ze de mondmaskerregel respecteren

Meer over RFC Seraing

Meest Gelezen Voetbal