World Athletics verdubbelt aantal toegelaten Russische atleten in 2022

 

 ©  AP

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics, heeft woensdag beslist het aantal Russische atleten dat onder neutrale vlag aan grote wedstrijden mag deelnemen van tien naar twintig op te trekken. Dat terwijl het land geschorst blijft wegens het opzetten van een geïnstitutionaliseerd dopingsysteem.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Op basis van de door de RUSAF geboekte vooruitgang en in overeenstemming met het herstelplan heeft de Taskforce de Raad aanbevolen het aantal neutrale atleten die in 2022 zijn toegestaan te verhogen tot 20”, aldus Rune Andersen, hoofd van de Taskforce die de vooruitgang van Rusland in de strijd tegen doping moet beoordelen, na de vergadering van de Wereldatletiekraad.

Twee weken nadat de schorsing van Rusland door het congres van World Athletics werd bevestigd, zei Rune Andersen dat hij “voorzichtig optimistisch” was over de toekomstige reïntegratie van het land in de internationale federatie.

Ondanks de schorsing van hun land in 2015 kunnen Russische atleten sinds 2016 meedoen onder een neutrale vlag, onder strikte voorwaarden van naleving van de antidopingregels.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie