Man riskeert zes jaar cel voor seksueel misbruik dochters en stiefdochter

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Asse -

Een man uit Asse heeft zich vrijdag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij tussen 2010 en 2019 zijn drie dochters en zijn stiefdochter zou misbruikt hebben. Het parket eiste een gevangenisstraf van zes jaar tegen de man, die zelf niet kwam opdagen. Volgens het parket is hij al enige tijd op de dool en heeft hij geen vaste woonplaats meer.

BelgaBron: BELGA

De feiten kwamen aan het licht toen de stiefdochter haar verhaal deed bij haar moeder. Volgens het meisje had haar stiefvader, A.L., herhaaldelijk met zijn kruis tegen haar achterwerk gewreven nadat ze was thuisgekomen van school. De moeder maakte meteen een einde aan de relatie, verwittigde de politie en zocht contact met A.L.’s familie.

Diens ex-vrouw was na de echtscheiding teruggekeerd naar Argentinië maar haar drie dochters woonden nog in België. 

Op de dool

Een tante kon de drie meisjes spreken en ook zij verklaarden dat ze door hun vader misbruikt waren toen ze ongeveer 12 jaar oud waren. “De meisjes spreken over strelingen, penetraties met de vinger, en dat ze hun vader met de hand moesten bevredigen”, zei het parket. “Als ze stout waren geweest, moesten ze met hun vader naar boven om daar ‘vieze dingen’ te doen. Die verklaringen hebben ze herhaald in videoverhoren en worden als geloofwaardig beschouwd.”

A.L. bekende in een zeldzaam verhoor ook de feiten maar minimaliseerde ze en legde de schuld voor een groot deel bij de meisjes zelf, aldus nog het parket. Na de breuk met zijn tweede partner raakte de man echter op de dool, zodat het niet mogelijk was om hem door een psychiater te laten onderzoeken. 

Vrijdag kwam hij ook niet opdagen op de rechtbank. Die rechtbank zal haar vonnis vellen op 7 januari.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio