James Bond slaagt er niet in om titel van ‘best scorende film van 2021’ op zijn naam te zetten

Daniel Craig als James Bond in “No time to die”. © The Hollywood Archive

James Bond is er niet in geslaagd de best scorende film van 2021 op zijn naam te zetten. Die eer gaat naar een Chinese film.

The battle at Lake Changjin zal op de eerste plaats staan in de wereldwijde Box Office. Net als vorig jaar, toen The eight hundred bovenaan prijkte, gaat het om een Aziatische productie.

De filmzalen in China en andere Aziatische landen hebben veel minder te lijden gehad onder de coronacrisis. Omdat de markt er erg groot is, brengen dit soort films nu meer op dan de Amerikaanse producties. The battle at Lake Changjin , een film over de Koreaanse oorlog, is goed voor 791 miljoen euro. De prent wordt gevolgd door de Chinese film Hi Mom met 727 miljoen euro.

RECENSIE. Zwak scenario, belabberde regie en humorloos: Daniel Craig neemt met ‘No time to die’ in mineur afscheid van James Bond *

De eerste westerse film staat op de derde plaats: No time to die deed met 669 miljoen euro net iets beter dan de negende film van Fast & Furious. Vorig jaar was de best scorende westerse film Bad boys for life met 377 miljoen euro. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen