Coronacommissaris Pedro Facon werkt opnieuw aan ‘coronabarometer’

 

 ©  BELGA

De zogenaamde coronabarometer lijkt er nu toch te komen. Coronacommissaris Pedro Facon heeft van het Overlegcomité de opdracht gekregen die opnieuw uit te werken. Dat schrijft De Morgen.

evdgBron: De Morgen

LEES OOK. Steeds meer politici zien oplossing in een ‘coronabarometer’: wat is dat juist? En hoe kan het helpen?

Het idee van een coronabarometer is niet nieuw, maar werd nooit gerealiseerd bij gebrek aan politieke consensus. Al onder voormalig premier Sophie Wilmès circuleerden er blauwdrukken, nadien liet Frank Vandenbroucke de plannen door coronacommissaris Pedro Facon verfijnen, toen hij aantrad als minister van Volksgezondheid. Toch kwam het uiteindelijk nooit zover. “De eerste versie van de coronabarometer die uitgewerkt werd door de experten vond ik te complex: de combinatie van een complexe structuur en quasi-automatische reactiemechanismen, leek me niet werkbaar”, zei de vicepremier zondag nog.

Nu heeft coronacommissaris Facon dus opnieuw de opdracht gekregen er een uit te werken. Het zou gaan om een “vereenvoudigde vorm”. De bedoeling van de coronabarometer is het aangeven van grenzen of kantelmomenten die gekoppeld zijn aan bepaalde maatregelen. Kortom: duidelijkheid voor de mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Coronavirus

Video

Keuze van de redactie