Een hele maand Gents volkstoneel, in de schouwburg van Romain Deconinck

 

 ©  Jan Vens

GENT -

De Minardschouwburg, ooit de thuishaven van Romain Deconinck, laat deze maand de traditie van het Gentse volkstoneel herleven. En dat is te danken aan het gezelschap Cie van De Leute.

Jan Vens

Lachen en vloeken met de vele complicaties en misverstanden die zich afspelen op het podium, en dat allemaal in het Gents dialect. Wie fan is van het volkstoneel kan deze maand komen genieten van het nieuwe stuk van Cie van De Leute in de Minard.

Het gezelschap voert deze maand liefst achttien keer ‘Liefde Half om Half’ op, een geestige relatiekomedie, waarin de perikelen van drie echtparen centraal staan. Het is een jaarlijkse traditie dat het gezelschap tijdens de kerstperiode een maand lang speelt.

 

 ©  Jan Vens

Met het nieuwe stuk is regisseur Wim De Puydt al aan zijn vijfentwintigste eindejaarsproductie toe. Het jubileum dreigde bijna in mineur te eindigen, toen bekend raakte dat er strengere regels aankwamen voor de culturele sector.

Op donderdag werkte het gezelschap nog hun generale repetitie af, zonder te weten wat het Overlegcomité de dag erna zou beslissen. De opluchting voor het gezelschap was dan ook groot toen ze te horen kregen dat evenementen binnen tot 200 mensen mochten blijven doorgaan.

Tickets zijn te koop via de Minard.

 

 ©  Jan Vens

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio