Julien Vermote krijgt na ongelukkig seizoen nieuwe kans bij Alpecin-Fenix: “Ik ben het team erg dankbaar”

 

 ©  Team Alpecin-Fenix

Julien Vermote zal ook het volgende seizoen voor Alpecin-Fenix koersen. Dat heeft de continentale wielerploeg dinsdag bekendgemaakt.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Vermote (32) stond een groot deel van het jaar aan de kant door een infectie met het coronavirus en kwam in maart bij de ploeg, na een periode zonder club toen hij Cofidis verliet.

“Het is een vreemd jaar geweest”, reageerde Vermote. “Nadat ik zonder team zat, bleef ik gefocust: altijd hopend er een te vinden. Het was niet makkelijk. Mentaal was het moeilijk. Ik was erg blij toen ik een contract kon ondertekenen bij Alpecin-Fenix. Daarna trok ik in mei naar Italië voor een trainingskamp, maar ik kwam een paar weken later terug, in principe klaar om te koersen, maar ook met een bloedtest die toxoplasmose aan het licht bracht. Ik voelde de gevolgen hiervan voor een lange tijd. Het was lastig, nog moeilijker dan zonder team te zitten. Ik deed alles wat ik kon om terug te komen, maar ik kon het niet. In augustus besloot de ploeg me rust te geven om te herstellen van de infecties en me te sparen voor volgend jaar. Daar ben ik het team nu dankbaar voor en ik ben heel blij dat ik nog steeds deel uitmaak van dit team.”

Vermote is momenteel in Spanje, in Benicasim, op trainingskamp met de andere renners van Alpecin-Fenix. Hij heeft drie profzeges op zijn naam staan, maar die dateren al van 2014 en 2016 met een etappe in de Ronde van Groot-Brittannië, en de Driedaagse van West-Vlaanderen in 2012.

Meer over Julien Vermote

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie