Brusselse brandweertop dreigt met tuchtprocedures tegen “baldadige” actievoerders

 ©  EPA-EFE

De directie van Brandweer Brussel is niet te spreken over een aantal brandweerlui die dinsdag hebben deelgenomen aan de betoging van het zorgpersoneel in Brussel.

Die betoging tegen de verplichte vaccinatie in de sector verliep luidruchtig en woelig en de politie moest traangas inzetten toen het aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tot duw- en trekwerk kwam met de politie. De Brusselse korpsleiding dreigt met sancties tegen de Brusselse brandweerlui die bij de incidenten betrokken waren.

LEES OOK. Invoering verplichte vaccinatie loopt misschien vertraging op, betoging bracht bijna 4.000 zorgverleners op de been

“De directie van Brandweer Brussel veroordeelt met klem het onaanvaardbaar en baldadig gedrag, van bepaalde personen, drager van interventiekledij van de brandweer, tijdens de betoging van de zorgsector van vandaag”, meldt de directie van Brandweer Brussel. “Hun gedragingen zijn in volkomen tegenstelling met de waarden die wij als instelling willen uitdragen en worden trouwens ook ten stelligste afgekeurd door de meerderheid van de collega’s.”

“Iedereen mag natuurlijk zijn aanspraken claimen en verdedigen,” aldus de directie, “maar wanneer men zelf een vertegenwoordiger is van een openbare dienst dient dit te gebeuren op een respectvolle manier, zeker ten opzichte van de ordediensten. Indien blijkt dat er Brusselse brandweermannen deel uitmaakten van de oproerkraaiers, zullen er tuchtprocedures opgestart worden.” Met die woorden laat de brandweer de optie dus nog open dat het om andere (brandweer)mannen dan de eigen troepen zou gaan. (blg)

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen