Mark Cavendish en zijn familie slachtoffer van gewapende overval: “Een nachtmerrie”

 ©  BELGA

Drama ten huize Mark Cavendish. Enkele dagen na zijn val tijdens de Gentse Zesdaagse werd de sprinter van Deceuninck - Quick-Step slachtoffer van een gewapende overval bij hem thuis in Essex. Vier mannen drongen zijn woonst binnen, bedreigden zijn vrouw en kinderen en vielen hem aan. De renner deelde het hartverscheurende verhaal via zijn sociale media en roept eventuele getuigen op om zich te melden bij de politie.

Raf Hermans, Vincent Van Genechten

“In de vroege uren op 27 november, terwijl ik thuis in Essex herstelde, drongen vier gewapende mannen ons huis binnen terwijl we sliepen”, begint de Brit zijn verhaal. “Ze bedreigden mijn vrouw en kinderen en vielen mij aan. Dreigend met messen, plunderden ze onze bezittingen.”

De overvallers gingen er onder meer vandoor met twee peperdure horloges met grote sentimentele waarde. “Maar erger is dat het gevoel van veiligheid en privacy in ons eigen huis is weggenomen. Het effect van deze nachtmerrie is hartverscheurend. Ik smaak daarom dat iedereen die kan helpen met informatie, contact opneemt met de politie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dinsdag had Cavendish nog beter nieuws te melden. De 34-voudige ritwinnaar in de Tour de France verlengde officieel zijn contract bij Deceuninck - Quick-Step. De Britse sprinter revalideert momenteel van twee gebroken ribben en een lichte klaplong na zijn val in de Zesdaagse van Gent.

“We zijn het wel gewoon om botten te breken en longen herstellen vrij snel”, zei ‘Cav’ daar onlangs nog over. “Ik zou dus normaal gezien binnen enkele weken opnieuw in het zadel moeten zitten. Ik ga misschien later aan mijn seizoen beginnen en een tijdje pijn hebben, maar ik herstel goed.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer