Wegwijzers geven aantal stappen weer

Wegwijzers met het aantal stappen in het straatbeeld van Beerse en Vlimmeren moeten de inwoners aanzetten om meer te bewegen. 

Wegwijzers met het aantal stappen in het straatbeeld van Beerse en Vlimmeren moeten de inwoners aanzetten om meer te bewegen. © Jan Hulselmans

Beerse

In Beerse en Vlimmeren heeft het gemeentebestuur pijlen geplaatst met de vermelding van het aantal stappen en de tijdsduur om van de ene locatie naar de andere te gaan.

Het initiatief van het lokaal bestuur is een onderdeel van de campagne 10.000 stappen: elke stap telt!. “Deze straatsignalisaties moeten inwoners motiveren om meer stappen te zetten”, luidt het bij de gemeente Beerse. “Nu we weer meer thuiswerken, mogen we niet vergeten regelmatig te bewegen. Kies ervoor korte verplaatsingen te voet te doen, bijvoorbeeld naar de bakker. Of ga tijdens je middagpauze naar buiten voor een wandeling.”

Enkele voorbeelden zijn de trajecten van de Sint-Lambertuskerk naar het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw (350 meter, 7 minuten en 500 stappen) en van de bibliotheek naar de Sint-Lambertuskerk (680 meter, 13 minuten en 917 stappen). In Vlimmeren is het traject van de Sint-Quirinuskerk naar hal De Pegger 550 meter lang, wat overeenkomt met 786 stappen en een tijd van tien minuten. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio