Fleurs d’Anvers verkoopt kwaliteitsvolle kunstbloemen: “De ideale decoratie om je woning op te fleuren”

In haar winkel Fleurs d’Anvers op de Leermarkt verkoopt Sofie Wolf droogbloemen en zijdebloemen. 

In haar winkel Fleurs d’Anvers op de Leermarkt verkoopt Sofie Wolf droogbloemen en zijdebloemen. © Joren De Weerdt

Mechelen -

Op de Leermarkt in Mechelen opende recent Fleurs d’Anvers. Je kan er terecht voor droogbloemen en zijdebloemen. Dat zijn valse bloemen van een hoge kwaliteit. “Ze zijn duurzaam en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een boeket van deze bloemen is de perfecte decoratie”, zegt zaakvoerster Sofie Wolf.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

De Kempische Sofie Wolf uit Oud-Turnhout is altijd al creatief bezig geweest. “Ik volgde een opleiding als grafisch vormgever en werkte een tijdlang voor een mediagroep. Daarnaast was ik ook bezig met fotografie en interieurarchitectuur. Zo kreeg ik de liefde voor binnenhuisinrichting te pakken. Ik ging me er verder in verdiepen en kwam zo bij droogbloemen en zijdebloemen uit. Ik ontdekte dat het de perfecte producten zijn om creatief mee aan de slag te gaan en je woning mee op te fleuren.”

Zijdebloemen zijn kunstbloemen van hoge kwaliteit. In Nederland wonnen ze de laatste jaren enorm aan populariteit. “Ze zijn haast niet te onderscheiden van echte bloemen, maar het grote voordeel is natuurlijk dat ze veel langer meegaan. Echte bloemen moet je al na enkele weken wegsmijten, dat is zonde”, zegt Sofie. “Kunstbloemen zijn duurzamer en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan naar hartenlust combineren of nieuwe boeketten samenstellen. Zo kan je regelmatig voor een nieuwe frisse wind zorgen, zeker als je een uitgebreide collectie hebt.”

“Zijdebloemen zijn de ideale decoratie”, zegt Sofie Wolf.

“Zijdebloemen zijn de ideale decoratie”, zegt Sofie Wolf. © Joren De Weerdt

Met Fleurs d’Anvers giet Sofie haar liefde voor de bloemen nu ook in een eigen zaak op de Leermarkt 40 in Mechelen. “Vroeger zat hier een winkel voor hockeyspullen”, klinkt het. “Maar we hebben volledig verbouwd en mijn vader maakte er een fotostudio van. Nu neem ik de ruimte over voor mijn zaak. Behalve voor droog- en zijdebloemen, kan je hier ook terecht voor de potten en decoratie. En ook de foto’s van mijn papa vind je hier nog altijd terug.”

Sofie mikt met haar zaak niet alleen op particuliere klanten. “Ik kijk ook naar bedrijven die de bloemen bijvoorbeeld kunnen gebruiken om een vergaderzaal mee aan te kleden. Ook in restaurants kunnen ze heel mooi tot hun recht komen. Om het vernieuwend te houden, denk ik aan een abonnementsformule. Voor een bepaald bedrag krijgen bedrijven dan om de paar maanden een nieuw boeket bloemen.”

Fleurs d’Anvers opende recent de deuren.

Fleurs d’Anvers opende recent de deuren. © Joren De Weerdt

Momenteel combineert de Kempische zaakvoerster haar winkel nog met een andere job. “Maar ik hoop natuurlijk dat Fleurs d’Anvers een succes wordt en dat ik er in de toekomst nog veel meer tijd aan kan besteden. Binnen enkele jaren wil ik ook een bloemenatelier openen in Oud-Turnhout. Maar dat is zeker nog niet voor meteen. Eerst focus ik me volop op de winkel in Mechelen.”

Fleurs d’Anvers is open op woensdag en zaterdag, telkens van 10 tot 18u.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio