Isaac Kimeli speelt profcontract kwijt ondanks zilver op EK indoor: “We mikken nog altijd op een mondiale top acht”

 

Sport Vlaanderen heeft het profcontract van Isaac Kimeli verrassend stopgezet. Dat bevestigde Sofie Debaere van Sport Vlaanderen woensdag aan Belga. Noor Vidts en Michael Obasuyi, die voorheen nog geen prof waren, krijgen wel een contract in 2022.

Bron: BELGA

Isaac Kimeli begon zijn jaar goed met een zilveren plak op het EK indoor in Torun op de 3.000 meter. Daarna liep hij op de 10.000 meter een wereldtijd: 27:22.70, de tweede Europese jaartijd. Op de Olympische Spelen in Tokio ontgoochelde hij echter met een achttiende plaats op de 10.000 meter. Dat kost hem nu zijn contract.

“De lat ligt heel hoog”, zegt Debaere. “We mikken nog altijd op een mondiale top acht en daar is Isaac ver van verwijderd gebleven. Daarom hebben we deze moeilijke beslissing genomen. Hij kon op volle kracht trainen en is niet verhinderd door een blessure, zoals enkele atleten waarvan we het contract wel hebben verlengd”.

 

 ©  BELGA

Zevenkampster Noor Vidts en hordeloper Michael Obasuyi zien hun sterke prestaties in 2021 beloond met een nieuw contract. In het geval van Obasuyi gaat het om een contract voor “beloftevolle jongere”. 

Tien andere atleten behouden hun profcontract bij Sport Vlaanderen: Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, Thomas Van der Plaetsen, Bashir Abdi, Ben Broeders, Hanne Claes, Camille Laus en Paulien Couckuyt.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie