Vakantieaanbod van De Berenbende zit in nieuw jasje

Kinderen uit Beerse kunnen zich tijdens de vakanties uitleven bij een vernieuwd aanbod van De Berenbende. 

Kinderen uit Beerse kunnen zich tijdens de vakanties uitleven bij een vernieuwd aanbod van De Berenbende. © RR

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse heeft het concept van het vakantieaanbod De Berenbende vernieuwd. Tijdens de schoolvakanties kunnen de jongeren vanaf dit jaar terecht op een aangepaste locatie met een nieuw inschrijfsysteem.

De gemeente Beerse organiseert elke schoolvakantie activiteiten, kampen en opvang voor de kinderen van Beerse en Vlimmeren en omliggende gemeenten. Het vakantieaanbod bestaat uit Berenbende-activiteiten voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar.

“De Berenbende start met een vernieuwd concept, elke week van elke schoolvakantie (met uitzondering van de kerstvakantie), op een aangepaste locatie en via een nieuw inschrijfsysteem”, zegt Lies Sas, coach Aanbod jeugd van de gemeente Beerse. “Door ons aanbod en de locatie aan te passen, kunnen we meer inspelen op het optimale spelplezier van de kinderen. Door volledige kampweken aan te bieden, komen we ook tegemoet aan de vraag van de ouders.”

Jongeren die zich inschrijven bij de Berenbende, zijn verzekerd van een volledige week vol spelplezier. Kleuters kunnen zich inschrijven voor zowel halve dagen als volledige dagen.

Alle kampen van de Berenbende gaan dit jaar door in de opvanglocatie De Bereboot in de Brugstraat in Beerse. “Er is een groot grasveld waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. Daarnaast plannen we geregeld een uitstap”, luidt het bij de gemeente. “Elke week biedt een team van gemotiveerde en ervaren animators een kamp aan voor kleuters en kinderen uit de lagere school. We kiezen hierbij heel bewust voor jongeren uit eigen dorp als animators in plaats van te werken met externe partners.”

De procedure om in te schrijven, werd afgestemd op de sportweken van Sport Beerse. De gemeente hanteert voortaan dezelfde inschrijfdata en hetzelfde inschrijfsysteem. Inschrijven kan via de website van de Berenbende. (bvdl)

www.berenbende.be
Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio