Koppel opent Bakkerij Ambacht op Verloren Maandag

Tinne en Koen mochten op hun eerste dag volop worstenbroden bakken. 

Tinne en Koen mochten op hun eerste dag volop worstenbroden bakken. © Ronny van den Ackerveken

Merksplas -

Voor Koen Verschueren (31) en Tinne Snoeys (25) betekent Verloren Maandag 2022 een nieuwe start. ’s Ochtends kwamen de eerste klanten langs in hun nieuwe Bakkerij Ambacht op Molenzijde in Merksplas. Het voorbije jaar stond in het teken van verbouwingswerken, die ze zelf hebben uitgevoerd.

Ronny van den Ackerveken

Koen en Tinne reden de voorbije jaren rond met hun foodtruck De Wafelkar. Die hebben ze van de hand gedaan om alles op Bakkerij Ambacht te richten. “Ik heb een bakkersopleiding gevolgd”, vertelt Tinne. “Een eigen bakkerij is altijd een droom geweest, maar ik had nooit gedacht dat mogelijk zou zijn. In dit pand op Molenzijde is vroeger ook een bakkerij geweest. Het stond leeg en het was voor ons een unieke kans om het aan te kopen. We hebben er vorig jaar heel wat werk in gestoken. De naam Bakkerij Ambacht spreekt voor zich, maar we zorgen wel voor een modern tintje.”

“We hebben de bakkerij volledig zelf verbouwd”, legt Koen uit. “De elektriciteit is helemaal vernieuwd. Er stond nog een oude oven. Die hebben we afgebroken en vervangen door een modern exemplaar. Van de vorige bakker had de curator de meeste toestellen verkocht. Daarom staan er nu gloednieuwe rijskasten in de bakkerij. Ook in het private gedeelte hebben we wat verbouwingswerken gedaan.”

Tinne en Koen hebben na heel wat verbouwingswerken Bakkerij Ambacht geopend.

Tinne en Koen hebben na heel wat verbouwingswerken Bakkerij Ambacht geopend. © Ronny van den Ackerveken

Overdonderd

Met Verloren Maandag als openingsdag namen Koen en Tinne meteen een vliegende start. Tegen het middaguur waren de worstenbroden en appelbollen uitverkocht, behalve voor wie er besteld had. “We hebben nog even getwijfeld om een week eerder open te gaan”, zegt Koen. “Uiteindelijk is de keuze toch op Verloren Maandag gevallen. Via onze website konden klanten vorige week al bestellingen voor worstenbrood en appelbollen doorgeven. Dat heeft ons serieus overdonderd. We zijn gestopt na 250 bestellingen, waarvan een aantal met grote hoeveelheden.”

“Het gehakt voor onze worstenbroden komt van het Spetservarken van slagerij Donckers”, vertelt Tinne. “Ze kweken de dieren op hun boerderij in Merksplas. We starten de bakkerij met een iets kleiner assortiment, maar kwaliteit staat centraal.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio