Gentenaar (50) met uitkering verdiende 9.000 euro volgens gerecht: “Verhuurde kamers aan prostituees”

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Jimmy Kets

Gent/Zottegem -

Een Gentenaar (50) die in Gent en Zottegem kamers verhuurde aan illegale vrouwen om zich te prostitueren, riskeert dertig maanden cel.

Simon Dekaezemaker

De politie kwam de man op het spoor via een advertentie op de website Redlights. Vanuit een pand in Zottegem boden illegale vrouwen seksuele diensten aan voor vijftig euro. Daar mochten ze tien euro zelf van houden. Wekelijks moesten de dames 200 euro aan huur betalen en 20 euro voor eten.

De huurovereenkomst stond op naam van de Gentenaar, net zoals dat van een pand in Gentbrugge. De politie viel binnen en trof daar nog eens drie andere vrouwen aan. Volgens één ervan werden ze onder valse voorwendsels naar België gehaald en moesten ze zich hier prostitueren.

Easy money

De verdachte stond maandag terecht voor mensenhandel, het houden van een huis van ontucht en het verhuur van kamers voor prostitutie. “Het ging om easy money voor u”, sneerde de procureur. “U leeft van een uitkering, maar verdiende zo iets meer dan 9.000 euro.”

De procureur vorderde een celstraf van dertig maanden. Zelf verklaarde hij enkel maar kamers te hebben verhuurd. “De huurovereenkomst van Zottegem nam hij op zich voor vrienden”, pleitte zijn advocaat. “In Gentbrugge stelde hij gewoon kamers ter beschikking. Hij wist van niets.”

De rechter, die op 24 januari zijn vonnis velt, fronste zijn wenkbrauwen bij de verklaring van de man. “Volgens u is het allemaal toeval, maar zijn post lag in die woning in Gentbrugge. De politie heeft hem daar bij de huiszoeking aangetroffen in de badkamer, maar dat is natuurlijk allemaal toeval ...”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio