AFRICA CUP. Senegal en Guinee komen niet tot scoren, Amallah helpt Marokko aan plaats in achtste finales

 

 ©  AFP

Op de Africa Cup in Kameroen hebben Senegal en Guinee vrijdagnamiddag in hun tweede groepswedstrijd de punten gedeeld. In het Kouekongstadion in Bafoussam werd niet gescoord.

Bron: BELGA

Senegal, een van de titelfavorieten met superster Sadio Mané, en Guinee hadden maandag allebei hun openingswedstrijd in groep B met 1-0 gewonnen, tegen respectievelijk Zimbabwe en Malawi. Die twee landen treffen elkaar om 17 uur. 

Bij Guinee speelde Ibrahima Cissé (Seraing) de volledige wedstrijd. Mory Konaté (STVV) viel in de 78e minuut in.

 

 ©  REUTERS

Amallah helpt Marokko aan plaats in achtste finales

Marokko heeft vrijdag in de groepsfase van de Africa Cup met 2-0 gewonnen van de Comoren. Het is daardoor als tweede land zeker van een plaats in de achtste finales, nadat donderdag ook Kameroen zich al plaatste.

Standard-middenvelder Selim Amallah (16.) bracht Marokko, waar ook Tarik Tissoudali (AA Gent) in de basis stond, al snel op voorsprong. In het slot maakte Zakaria Aboukhlal (88.) er nog 2-0 van. Bij de Comoren was Faïz Selemani (Kortrijk) basisspeler. Marokko telt zes op zes in groep C en kan de achtste finales niet meer mislopen. Gabon telt drie punten, Ghana en de Comoren zijn puntenloos.

In groep B won Malawi met 2-1 van Zimbabwe. Ishmael Wadi (38.) had de Zimbabwanen nog op voorsprong gebracht, maar Gabadinho Mhango (43. en 58.) schonk Malawi met twee doelpunten de zege. Senegal en Guinee tellen elk vier punten in groep B, Malawi heeft er drie. Zimbabwe is puntenloos.

 

 ©  AP

Gabon zet grote stap naar achtste finales

Gabon en Ghana hebben vrijdagavond 1-1 gelijkgespeeld in de groepsfase van de Africa Cup. Gabon zet zo een grote stap richting achtste finales, maar zit wel met drie spelers die na een coronabesmetting een hartafwijking opliepen, waaronder sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang.

De verwachting was dat Aubameyang, net als ploegmaats Axel Meyé en Mario Lemina, zou terugkeren uit quarantaine voor de wedstrijd tegen Ghana, maar volgens de medische commissie van de Gabonese voetbalbond is bij de drie spelers een hartafwijking vastgesteld. Eerder op de dag maakte Bayern München al bekend dat ook Alphonso Davies met een ontstoken hartspier kampt na een recente coronabesmetting.

Zonder zijn drie spelers met hartproblemen kwam Gabon al snel op achterstand. Andre Ayew (18.) zette Ghana op voorsprong, maar in het slot maakte Jim Allevinah (88.) nog gelijk. Bij Ghana viel Joseph Paintsil (Racing Genk) in. Marokko blijft groepsleider met zes punten, maar Gabon is tweede met vier punten. Ghana telt één puntje, de Comoren nul.

Meer over Africa Cup

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie