Belgische dartsgeschiedenis: ook Mario Vandenbogaerde wint tourkaart en mag naast vijf (!) andere Belgen naar toptoernooien

 

De Belgische dartsfans zullen dit jaar een recordaantal Belgen kunnen aanmoedigen tijdens de toptoernooien van de PDC Pro Tour. Na Brian Raman dwong ook Mario Vandenbogaerde een tourkaart of tijdens het Europese kwalificatietoernooi in Duitsland.

Vincent Van Genechten

Er doen dit jaar niet minder dan elf Belgen mee aan de finalefase van de PDC Qualifying School (12-15 januari). Elke dag wordt er een toernooi gespeeld en voor de vier winnaars is er een tourkaart weggelegd. Brian Raman won donderdag het tweede toernooi en verzekerde zich zo van een plekje op het allerhoogste niveau voor 2022 en 2023.

Mario Vandenbogaerde liet die kans nog liggen op dag één, maar speelt al een hele week ontzettend goed. Aan zijn finale woensdag en 1/8ste finale donderdag voegde hij vrijdag nog een finale toe, die hij met 6-4 verloor van de Nederlander Luc Peters. Voor een plaats in de finale versloeg hij, na een zeer sterke wedstrijd, de Nederlander Kevin Doets met 6-3. Zo lukte hij een gemiddelde van 95.04 per drie darts en noteerde hij uitworpen van 64, 78, 136, 140 en 104. In de finale nam Vandenbogaerde een 3-1 voorsprong. Peters sloeg echter terug en boog zijn achterstand om in een 4-3 voorsprong. Vandenbogaerde stelde gelijk maar moest in de tweede volgende spelletjes het onderspit delven voor Peters.

Maar door zijn sterke prestaties heeft de 48-jarige West-Vlaming nu al voldoende punten gesprokkeld om bij de elf hoogst gerangschikte darters van het Europese kwalificatietoernooi te eindigen, die ook een tourkaart afdwingen voor de volgende twee seizoenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meteen goed voor Belgische dartsgeschiedenis, want nooit eerder hadden liefst zes landgenoten een vaste plek op de PDC Pro Tour. Naast Raman en Vandenbogaerde zijn dat Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike De Decker en Geert De Vos.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie