Dartsfenomeen Fallon Sherrock valt van haar roze wolk en heeft een klein mirakel nodig om felbegeerd plekje bij topdarters te pakken

 

 ©  ISOPIX

Terwijl Brian Raman en Mario Vandenbogaerde deze week een tourkaart afdwongen voor de komende twee jaar, lijkt dartsfenomeen Fallon Sherrock er opnieuw naast te gaan grijpen.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Belgische dartsgeschiedenis: ook Mario Vandenbogaerde wint tourkaart en mag naast vijf (!) andere Belgen naar toptoernooien

Deze week vinden in Milton Keynes en Niedernhausen kwalificatietoernooien plaatsen voor de PDC Pro Tour, het allerhoogste niveau van de dartswereld. Er zijn zeventien ‘tourkaarten’ te verdienen voor darters uit Groot-Brittannië en vijftien voor die uit Europa. Darters uit andere delen van de wereld mogen kiezen aan wel kwalificatietoernooi ze meedoen.

Fallon Sherrock neemt als Engelse uiteraard deel aan de zogenaamde PDC Q-School in Milton Keynes. Maar voor de gewezen kapster, die als eerste vrouw ooit een WK-wedstrijd won, loopt het helemaal niet zoals gewenst. Net als in 2020. Sherrock kwam nog niet in de buurt van een dagzege en staat ook op de ranglijst van deze week ver onderaan. Tourkaarten zijn enkel weggelegd voor de vier dagwinnaars en de top dertien op de ranglijst met 128 deelnemers.

 

 ©  ISOPIX

En laat Sherrock nu net een vormdip hebben. Op dag één ging ze er al in de eerste ronde uit, na een 6-1 pandoering van Danny Lauby. Ze deed het op dag twee beter, maar verloor alsnog haar eerste wedstrijd met 6-5 tegen Joshua Richardson. Op dag drie boekte Sherrock een 6-3 zege tegen David Pallett, maar verloor ze met 6-3 van Justin Smith. Daardoor is de Engelse nog steeds puntenloos, want er vallen pas punten te verdienen vanaf de laatste 64.

Conclusie: Fallon Sherrock kan pas een tourkaart afdwingen als ze het toernooi wint op dag vier. In theorie kan ze er ook eentje afdwingen met een finaleplaats en de daarbij horende 5 punten, maar dan moeten haar concurrenten die het de voorbije dagen goed deden al laten afweten. Zo lijkt het erop dat Lisa Ashton voorlopig de enige vrouw blijft die een tourkaart kon afdwingen, al is zij die na twee jaar ook alweer kwijt.

 

 ©  PDC

En waarom kon Sherrock dan toch deelnemen aan het WK in 2019 en 2021? Omdat de twee hoogst gerangschikte darters van de Women’s Series, een jaarlijkse competitie van toptoernooien voor vrouwen, een plekje kregen voor de kwalificaties. Net als voor de Grand Slam of Darts trouwens.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie