Shorttracker Stijn Desmet op halve kracht in laatste wedstrijd voor Winterspelen

 

 ©  BELGAIMAGE

Stijn Desmet zal de laatste wedstrijd voor het vertrek naar de Olympische Winterspelen niet voluit kunnen schaatsen. De 23-jarige shorttracker is herstellende van een bacteriële infectie, die hij onlangs heeft opgelopen. “Stijn zal op lage intensiteit meerijden”, aldus bondscoach Pieter Gysel.

Bron: BELGA

Het gaat om een informele wedstrijd zaterdag en zondag in het Nederlandse Leeuwarden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat dit weekend in het Duitse Dresden om Europese titels zou worden geschaatst. Maar dat ging wegens de coronapandemie niet door. Ook een vervangende invitatiewedstrijd moest worden geschrapt.

Aangezien de Nederlanders nog schaatsers voor de Spelen moeten aanwijzen, was een wedstrijd toch van belang. Hanne Desmet, de oudere zus van Stijn, heeft intussen tijd gehad om te herstellen van haar hersenschudding. Ze heeft na de laatste wereldbekerwedstrijden in het Nederlandse Dordrecht, eind november, veel rust gepakt. 

Stijn en Hanne Desmet zijn volgende maand de Belgische shorttrackers in Peking. Daarnaast doen in Leeuwarden van Belgische kant Ward Pétré, Warre Van Damme en Adriaan Dewagtere mee.