Vrouw opzettelijk op Brussels metrospoor geduwd: 23-jarige Fransman aangehouden voor poging tot doodslag

© rr

In het Brusselse metrostation Rogier vond vrijdagavond kort na 19.40 uur een bijzonder ernstig incident plaats: een man duwde zonder reden een vrouw op de sporen. De bestuurder van de MIVB slaagde er gelukkig in om op het laatste nippertje nog een noodstop te maken. De dader is een 23-jarige Fransman. Hij vluchtte nadien over de sporen, maar werd opgepakt in het metrostation De Brouckère. Hij is zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Op de beelden van de veiligheidscamera’s is te zien hoe de man wacht op de komst van een metro om het slachtoffer dan in de rug te duwen. Terwijl de vrouw zwaar valt, met haar hoofd op de rails, loopt hij weg. De alerte metrobestuurder kon het metrostel via de noodrem nipt stoppen. Volgens woordvoerster An Van Hamme van de MIVB heeft de bestuurder “zeer goed gereageerd”.

Het slachtoffer werd niet geraakt, en reizigers konden haar weer op het perron krijgen. De vrouw werd – net als de metrobestuurder – in shock naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw raakte als bij wonder slechts lichtgewond.

23-jarige Fransman

De verdachte is een 23-jarige Fransman. Hij wist te ontsnappen over de metrosporen, maar werd even later opgepakt in het metrostation De Brouckère. “Dankzij de verspreiding van de beelden van de verdachte binnen de politiediensten, werd hij enkele minuten later onderschept terwijl hij zich in het metrostation De Brouckère bevond”, zegt procureur Sarah Durant van het Brusselse parket. Na verhoor door de politie werd de verdachte ter beschikking gesteld van het parket, en bracht hij de nacht in de cel door.

Zaterdag werd hij dan verhoord door de onderzoeksrechter, en vervolgens aangehouden “voor feiten van poging doodslag”. De onderzoeksrechter stelde ook een psychiatrische deskundige aan, om de toestand van de verdachte na te gaan. Wat de man bezielde en of hij het slachtoffer kende, is nog niet bekend.

(agg,tg, phu, me, jvh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt