Colruyt neemt “grootste laadplein” voor elektrische wagens van het land in gebruik

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De retailgroep Colruyt heeft op de parking van haar hoofdzetel in Halle naar eigen zeggen het grootste laadplein van België geïnstalleerd, waar buiten de kantooruren ook buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Het werd geplaatst door energie- en brandstoffenleverancier DATS 24 - een Colruyt-dochter - die ook de volledige investering van zowat 1 miljoen euro droeg.

gjsBron: BELGA

Momenteel telt de parking 54 laadpalen van 22 kilowatt en één snellader van 60 kilowatt. Daarmee kunnen 109 elektrische wagens of plug-inhybrides tegelijk opladen. Volgens DATS 24 gaat het nu al om “het grootste laadplein in België”. Op termijn kan het bedrijf het aantal laadpalen nog uitbreiden zodat meer dan 300 voertuigen tegelijk kunnen opladen.

Het gaat om een zogenaamd semipubliek laadplein. Buiten de kantooruren kunnen ook omwonenden terecht op de parking om er hun elektrische auto’s op te laden.

DATS 24 telde eind vorig jaar een netwerk van 330 oplaadpunten, waarvan 270 op parkings van supermarkten en 60 op parkings van andere gebouwen van de Colruyt Group. Tegen eind dit jaar wil het energiebedrijf dat aantal fors opkrikken.

“We versnellen de uitrol van semipublieke laadpunten op winkelsites”, zegt Raf Flebus van DATS 24. “We gaan het aantal laadpunten ongeveer verdrievoudigen. De bedoeling is dat we eind 2022 zowat 1.000 semipublieke laadpunten aanbieden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie