Politie stopt niet aan de grens

 
Retie, Beerse -

Na een achtervolging van in Retie tot in het Nederlandse Knegsel hebben de politiediensten maandag twee personen opgepakt die verdacht worden van een woninginbraak in Beerse. De betrokkenen zullen zo spoedig mogelijk uitgeleverd worden aan ons land.

Maandagvoormiddag werden twee personen betrapt bij een diefstal in een woning in Beerse. De dieven konden ervandoor gaan, maar via diverse getuigenverklaringen kwam al snel een Nederlands voertuig in beeld. De gegevens daarvan werden ingebracht in de nummerplaatlezers van de diverse politiezones in de grensstreek.

Even later werd de auto door één van de ANPR-camera’s opgemerkt in de buurt van Retie. Er werd meteen een speractie opgezet waarbij de wagen werd opgemerkt aan de oprit van de E34. De bestuurder probeerde opnieuw te ontkomen, wat leidde tot een achtervolging over de E34 richting Nederland. Daarbij werden snelheden gehaald van meer dan 180 kilometer per uur over de pechstrook.

De bestuurder nam de afrit Eersel. De verdachten verdwenen dan even uit beeld, maar korte tijd later werd de auto achtergelaten aangetroffen op een industrieterrein in Knegsel. De Belgische en Nederlandse politie sloten de toegangen naar het bedrijventerrein af en startten een zoekactie. De twee verdachten werden daarbij gevonden en opgepakt. Ze zullen zich voor de Belgische strafrechter moeten verantwoorden. (mph)

Informatie

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio