Auto slipt in ijskoud bergmeer: vier studenten overleden

 

 ©  Shutterstock

Vier studenten, drie minderjarigen en een meerderjarige, zijn om het leven gekomen toen hun auto van de weg gleed en in een bergmeer terechtkwam in Juragebergte in Frankrijk.

Tom Le Bacq

Met z’n vijven zaten ze in de auto, toen hun wagen plots begon te slippen op de ijskoude en spekgladde wegen rond het meer van Chalain. De auto van de vijf studenten viel tien meter naar beneden en belandde in het ijskoude water van het bergmeer (lees verder onder de tweet).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De studenten zaten geklemd, slechts één van hen slaagde er nog in om zich los te wrikken uit het zinkende wrak. Voor de vier anderen - de meerderjarige bestuurder en drie minderjarige passagiers - kwam alle hulp te laat. De jongen die zich uit het wrak kon bevrijden, kon zelf nog de hulpdiensten verwittigen, zegt Lionel Pascal, procureur in Lons-le-Saunier.

Het meer van Chalain is één van de grootste natuurlijke meren van Frankrijk, het ligt in het Juragebergte, dicht tegen de grens met Zwitserland. De weg rondom het meer lag er erg glad bij door het koude weer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Frankrijk

Video

Keuze van de redactie