VACATURE. Word journalist bij Het Nieuwsblad in Brussel en de Noordrand

 

 ©  Kristof Vadino

Heb jij een neus voor nieuws en beschik je over een scherpe pen? Leg je vlot contacten en vind je ook je weg op lokale Facebook-pagina’s? Ben je nieuwsgierig naar de mensen achter het nieuws en hun verhaal? En ken je Brussel en de Noordrand op jouw duimpje? Dan ben jij de journalist die wij zoeken!

Het Nieuwsblad is op zoek naar een getalenteerde freelance journalist voor alles wat er in de hoofdstad en in de Noordrand gebeurt. Denk dan niet enkel aan de krant, maar vooral ook aan onze website en regionale nieuwsbrief. Samen met je nieuwsmanager volg je het nieuws op de voet en ga je actief op zoek naar de beste verhalen.

Een relevant diploma in de journalistiek is mooi meegenomen, maar niet het enige wat telt. Je moet het vooral willen maken als journalist: initiatief nemen, een netwerk uitbouwen en nieuwsgierig zijn.

In het hart van de actie

We zoeken een journalist die ook en vooral aandacht heeft voor de onverwachte gebeurtenissen in de ruime regio. Niet alleen de grote misdaad, maar ook de verhalen met een grote impact op de mensen: een inbrakenplaag, de hulpactie van de buren nadat een zware brand een woning in de as heeft gelegd of een spontane betoging voor het kabinet van een politicus.

Je krijgt alle kansen bij Het Nieuwsblad om te groeien als journalist en als mens. Je maakt deel uit van Het Mediahuis, de grootste speler in het Vlaamse medialandschap.

Mooiste job ter wereld

“Regiojournalist is de schoonste job ter wereld”, zegt de Gentse regiojournalist Bert Staes. “Je schrijft over je eigen streek, je komt op plaatsen waar niemand komt en je ontmoet de boeiendste mensen: de burgemeester, de ondernemende cafébaas en Jan Modaal met een bijzonder verhaal. Je neemt een rol op in je eigen streek door die verhalen neer te schrijven die ook een impact hebben op je eigen omgeving.”

Voel je het kriebelen om de collega te worden van Bert? Bekijk dan hier de uitgebreide vacature en stel je vandaag nog kandidaat

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio