Muziek van Ali B en Marco Borsato (voorlopig) niet meer op Nederlandse radiozenders

Ali B (links) en Marco Borsato (rechts) 

Ali B (links) en Marco Borsato (rechts) ©  Belga

De grootste Nederlandse radiozenders zullen de muziek van Ali B en Marco Borsato voorlopig niet meer draaien. Dat is beslist na de uitzending van het programma ‘Boos’, over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van ‘The Voice of Holland’. Dat laat een woordvoerder van de NPO weten.

jvhBron: De Telegraaf

Het gaat met name om de zenders NPO Radio 1 en NPO Radio 2, want de zenders FunX en NPO 3FM draaiden de muziek van Borsato en Ali B al niet.

Donderdag kwam de ‘Boos’-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van ‘The Voice of Holland’ online. Negentien vrouwen deden daarin hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, en vijftien over een regisseur van het programma. Er zijn ook twee aangiften ingediend tegen coach Ali B, waarvan één wegens verkrachting. Marco Borsato wordt dan weer beschuldigd van handtastelijkheden door drie gewezen minderjarigen én hun ouders.

LEES OOK. Misbruik ‘The voice of Holland’ erger dan gedacht, bedenker: “Ik moest me inhouden om hem niet op zijn bek te slaan” (+)

De twee muziekmakers zijn ook voorlopig taboe bij de zenders van Talpa. “De muziek van Marco Borsato en Ali B staat op dit moment niet op de playlist van één van onze radiozenders”, laat een woordvoerder aan het Nederlandse ANP weten. “Door de gevoelens in de samenleving en onder onze programmamakers hebben wij besloten in afwachting van het onderzoek, de komende periode muziek van Marco Borsato en Ali B niet in te plannen. Uiteraard keuren we seksueel overschrijdend gedrag te allen tijde af.”

LEES OOK. Na de seks vroeg ze of hij dat “met meer meisjes had gedaan”: dit speelde zich af achter de schermen van ‘The voice of Holland’ (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over The Voice of Holland

Video

Keuze van de redactie